De positie van ICT veranderd en vermengt zich meer en meer in volledige organisatie. Het digitale landschap is daardoor voor veel bedrijven een keten van factoren, leveranciers en klanten.

Regievoering neemt de verantwoordelijkheid voor het sturen en coördineren van de ICT-diensten, -systemen en -processen. Dit is een keten van gebruikers tot leveranciers en andere stakeholders.

Regievoering gaat dus verder dan het simpelweg beheren van de omgeving of het aansturen van (ICT) leveranciers. Het richt zich op het ontwikkelen en implementeren van een effectieve digitaliseringsvraagtukken, strategie en het beheren van de gehele ICT-levenscyclus, van planning tot uitvoering, evaluatie en verbetering.

Uit ervaring blijkt dat het effectief regievoering kennis maar vooral kunde nodig is. Betrek partijen bij de vraagstukken en werk gemeenschappelijk naar een resultaat. Wees duidelijk over verwachting en beoordeel resultaat op een eerlijke manier. Denk win win, laat het resultaat leidend zijn en vier je successen.