Case studies

The Release Company heeft door de jaren een brede ervaring opgedaan in het optimaliseren van organisaties en leveringskertens. hieronder enkele voorbeelden.

IT Levert niet!

Vervelend, dat kan niet de bedoeling zijn. Er kunnen uiteraard veel redenen zijn dat dit de beleving is. Te veel werk te gelijk, afstand tussen ICT en business, gebrek aan begrip etc. etc.

Hoe het ook zij, werk aan de winkel om dit beeld te kantelen. Werk wat primair start bij de ICT afdeling zelf. Zaken waar we aan kunnen werken om in controle te komen door een werkend en gedragen delivery proces, prioriteitstelling en duidelijkheid in verantwoordelijkheden, ook die van de organisatie. maar ook onderling vertrouwen en werkplezier.   Kom meer te weten en neem contact op. 

Kwaliteit omhoog

Niet leveren volgens verwachting is een dure situatie. Het betekent veel re-work en geeft irritatie bij zowel gebruiker als team.

Kwaliteit is niet iets wat achteraf gemeten wordt. Het is een integraal onderdeel van het leveringsproces. Dus vanaf de eerste vraag tot en met het gebruik. Hiervoor zijn veel methodes en technieken beschikbaar zijn. De belangrijkste is kwaliteit vanuit intrinsieke motivatie gedreven wordt. Het moet een goed gevoel geven iets de leveren waar de klant op zit te wachten en duurzaam in gebruik is. Neem contact op om mee te weten over kwaliteitatief leveren

De organisatie groeit snel

Gefeliciteerd, mooie prestatie! Risico is dat een organisatie vervalt in het werk van vandaag en ad-hoc rennen. Om dat te voorkomen is het cruciaal om het resultaat van nu te plaatsen in de werkstructuur van de toekomst. Werken met het doel voor ogen dus. Of je nou gaat voor volledig in-house, uitbesteed of regievoering, werk in een vastgestelde richting en houd koers! The Release Company kan je helpen de toekomst organisatie richting te geven, op te zetten en borgen. Neem contact op om te horen hoe we dat doen. 

Meer uit de keten halen

De positie van ICT veranderd en vermengt zich meer en meer in volledige organisatie. Het digitale landschap is daardoor voor veel bedrijven een keten van factoren, leveranciers en klanten.

Regievoering neemt de verantwoordelijkheid voor het sturen en coördineren van de ICT-diensten, -systemen en -processen. Dit is een keten van gebruikers tot leveranciers en andere stakeholders.

Regievoering gaat dus verder dan het simpelweg beheren van de omgeving of het aansturen van (ICT) leveranciers. Het richt zich op het ontwikkelen en implementeren van een effectieve digitaliseringsvraagtukken, strategie en het beheren van de gehele ICT-levenscyclus, van planning tot uitvoering, evaluatie en verbetering.

Uit ervaring blijkt dat het effectief regievoering kennis maar vooral kunde nodig is. 

Neem contact op om de ketensturing te verbeteren

"we doen maar wat"

Dat geloof ik niet helemaal. Het kan zijn dat je het gevoel van aansluiting bij bedrijfsdoelen mist of wellicht staat de effectiviteit onder druk.

Een effectieve IT-voortbrengingsketen begint met een duidelijke richting (visie/missie) en doelstellingen. Stel jezelf de vraag “wat verandert er voor de organisatie als digitalisering doet wat het moet doen?” Dit geeft je een goed beeld van de verwachte resultaten. Maak de resultaten niet te groot, dan wordt het ongrijpbaar. Breek het in kleinere, behapbare, resultaten.  Hou vast aan je gekozen richting, ook als het even tegenzit. Wees helder en transparant over de richting en de dingen die je oppakt, en dus ook niet oppakt. Het zal leiden tot begrip en rust. Denk je dat koersvastheid de oplossing is of heb je een heel andere mening? neem dan contact op, we delen graag ons beeld

Begin vandaag met de transformatie van uw organisatie

Neem contact op met The Release Company voor een toekomstgerichte en duurzame digitaliseringsstrategie en implementatie.