De drie-eenheid

Digitalisering is een samenspel tussen 3 delen, leiderschap, samenwerking en de juiste gereedschappen.

Digitalisering is integraal onderdeel van alle lagen in een organisatie. Het leiderschap is hierop toegespitst . Dienend leiderschap is een buzz woord, maar dekt wel de lading. Het is namenlijk bij voorkeur de organisatie die je ondersteunt in het behalen van de gemeenschappelijke doelen. Belangrijke hulpmiddelen zijn duidelijkheid over de te volgen richting, de prioriteit of beoogd resultaat. Laat hierbij ruimte voor verbeteringen. Feedback is belangrijk, je kan het niet alleen. Lees voor meer onze visie op leiderschap.

Samenwerking

Richten op samenwerking zal leiden tot betere resultaten en innovatieve oplossingen. ICT is een diensten mix om een organisatie te ondersteunen in het behalen van de doelstellingen. Ook is het veelal afhankelijk van partijen buiten de eigen organisatie. Samenwerking over de keten heen is daarom van groot belang. De ware sleutel voor samenwerking zit in het gemeenschappelijk werken naar een doel. Elkaar ruimte gunnen en werken vanuit een win win gedachte helpt in het creĆ«ren van begrip, loyaliteit en werkplezier. 

Gereedschap en technologie

Gereedschap speelt een belangrijke rol bij digitalisering, geen verrassing. Goed gekozen gereedschap, zoals een gemoderniseerde en schaalbare IT omgeving, geautomatiseerde kwaliteitsboring en werkplek gericht op samenwerking, zullen de organisatie ondersteunen in het behalen van effectiviteit, samenwerking en doelgerichtheid. Digitaliseringsarchitectuur is hierbij onmisbaar.